baba-frivillige hjælper forældre på Aula

Mange forældre med få danskkundskaber og manglende ressourcer har svært ved at bruge Aula. Flere skoleledere har henvendt sig om hjælp. Nu træder de baba-frivillige til for at hjælpe.  

Skoleledere beder om hjælp

Flere skoleledere har i de sidste par uger henvendt sig til os i baba for at få hjælp til at få flere forældre til at bruge Aula. Især blandt minoritetsforældre med få danskkundskaber og manglende ressourcer, kan de se, at Aula ikke bliver brugt og at børnene derfor ikke får den hjælp, de har brug for, til at håndtere skolegangene under Corona-karantænen.

Skoleleder på Humlehøj Skolen i Sønderborg, Frands Christensen, er én af de skoleledere, der har henvendt sig med ønske om hjælp til at få forældrene til at huske at logge på Aula - især i denne tid.



 


Ny guide skal hjælpe fædre til at tage det første skridt ind på Aula

I baba har vi, ud fra vores viden og kendskab om målgruppen, udarbejdet en guide, som skal hjælpe med at få flere fædre i gang med at bruge Aula. Formålet med guiden er ikke at forklare, hvordan Aula virker, men at få fædre og familier til at tage mod til sig og tage det første skridt ind på den digitale platform.

Mange af de fædre, der ikke bruger Aula, er ikke digitalt bevent og har samtidig sproglige udfordringer, som gør, at de holder igen med at komme i gang med at bruge Aula. Guiden tilbyder dem en let step-by-step-anvisning til, hvad de kan gøre for at komme i gang. Og i gang skal de! For børnenes skyld!

De baba-frivillige kan nå dem, som ingen andre kan nå

babas infrastruktur og manfoldighed i kultur og sprog gør, at vores frivillige kan nå ud til dem, som andre har meget svært ved at nå ud til. Pt. taler vi i baba 45 sprog, inklusive dem, som mange nytilkomne taler.  

Gennem de 150 frivillige i 12 områder i Danmark og deres store netværk på tværs af landet, vil de frivillige i den kommende tid udbrede guiden, så vi kommer ud til så mange som muligt.  

Vil du hjælpe til?

Hvis du kunne tænke dig at hjælpe til og gerne vil have fingre i guiden, så kontakt os på baba@socialtansvar.dk, så sender vi den til dig. Del gerne nyheden og/eller videresend guiden til alle relevante aktører, du kender, så vi kommer bredt ud og kan hjælpe så mange familier som muligt!