Radikalisering og negativ social kontrol

Radikalisering og negativ social kontrol er begge alvorlige udfordringer, som kan være tabulagt for mange og som er svære for samfundet at finde løsninger på. baba og Bydelsmødres metoder er bygget op med fokus på tillid og at møde alle i øjenhøjde, hvilket gør det muligt at modarbejde radikalisering og negativ social kontrol på en måde, som det offentlige ikke kan.

Forældreskab i en digital tidsalder

At være en del af et socialt fællesskab og at blive udvist tillid er vigtige faktorer for at trives i livet. Vi ved også, at disse faktorer medvirker til at mindske risikoen for at ende i negativ social kontrol eller i værste fald radikalisering.

I baba og Bydelsmødre har vi på baggrund af dette blandt andet fokus på børn og unges online liv, og på at klæde mødre og fædre på til at håndtere deres børns brug af online medier, og hvordan de via dialog og tillid kan være med til at mindske risikoen for, at de ender i kritiske situationer, herunder fx online-radikalisering.

Bydelsmødre og baba

Særligt i etniske minoritetsgrupper er negativ social kontrol en udfordring, og det har vores indsatser Bydelsmødre og baba stor fokus på. Negativ social kontrol er nedbrydende og skader det mentale helbred med lav trivsel, ensomhed og udenforskab.

I baba og Bydelsmødre underviser vi frivillige i hvordan de spotter negativ social kontrol, og hvordan det defineres, da det kan være svært at kende forskel på negativ social kontrol og en ’streng opdragelse’