Unge

I Fonden for Socialt Ansvar har vi et stort fokus på unge på tværs af vores indsatser. Læs mere om, hvordan vi arbejder med unge, og hvordan vi hjælper og støtter, når livet indimellem er svært.

Natteravnene

Natteravnenes primære formål er at skabe tryghed og glæde i nattelivet for de unge.  Det kan gå vildt for sig, når unge går i byen, og derfor kan en venlig frivillig voksen gøre forskellen i situationer, hvor de unge har brug for omsorg eller en hjælpende hånd. Natteravnene er til stede, hvor de unge ofte befinder sig i sårbare situationer, og er altid klar til at lytte, når de unge har brug det.

Unge Ravne

Unge Ravne er en ny indsats under Natteravnene. Her er de frivillige ravne mellem 20-30 år og dermed tættere på målgruppen både aldersmæssigt og mentalt.

De Unge Ravne agerer ud fra det samme værdigrundlag som Natteravnene, men har lidt flere beføjelser. De må fx gå med ind på diskoteker og klubber, hvor de er til rådighed for en snak, hvis behovet er der.  At være Ung Ravn giver unge mennesker mulighed for at være en del af et fællesskab og samtidig hjælpe andre unge ved at være gode rollemodeller og tilgængelige for en snak og en skulder at græde ud ved hvis nødvendigt.

LifeMap

LifeMap er en app og et værktøj målrettet unge i gymnasiet og andre ungdomsuddannelser. I LifeMap kan unge finde råd og vejledning indenfor de temaer og udfordringer, som fylder mest i deres liv. App’en er udarbejdet i tæt samarbejde med de unge selv, der har været med til at vælge temaerne. App’en er bygget op om film og personlige beretninger fra unge, som selv har mødt udfordringer og fortæller om, hvordan de har tacklet problemerne. Alt for mange unge mistrives, men med LifeMap ved hånden giver vi de unge mulighed for i fred og ro at søge hjælp hvor som helst og når som helst – og måske løse nogle af problemerne, inden de vokser sig store.