Natteravnene
Nattelivet kan være voldsomt og er ikke for børn. Gennem tilstedeværelse og omsorg i nattelivet har Natteravnene en forebyggende effekt.
Natteravnene skaber tryghed
Det kan gå vildt for sig, når børn og unge færdes i nattelivet og til andre festligheder i det offentlige rum: man kan blive for fuld, uvenner med sine venner eller komme til at prøve nogle stoffer, der er farlige.
Når de unge færdes i nattelivet, kan det ske, at det alligevel er rart, at der er en venlig voksen i nærheden. Faktisk siger 3 ud af 4 unge, at ’det er som at have en ven med i byen’ at møde Natteravnene i nattelivet. De unge har brug for venlige voksne og en god snak på vejen - måske en skulder at græde ud ved eller en til at holde håret, hvis det har taget overhånd med alkoholen. En til at ringe efter mor – eller ambulancen. En til at undgå, at en konflikt eskalerer. Det er dét, Natteravnene gør. Gennem omsorg, synlig tilstedeværelse i de ikoniske gule Natteravnsjakker og en ikke-dømmende indstilling til de unge, er Natteravnene med til at skabe tryghed, øget livsglæde og trivsel for vores børn og unge.
Natteravnene forebygger hærværk, vold og kriminalitet
Natteravnene fejrede i 2018 20 års jubilæum i Danmark. I over 20 år har Natteravnene gået på gaden og skabt tryghed og glæde i gadebilledet og forebygget vold og kriminalitet. I særlige områder er kriminaliteten i flere tilfælde faldet med op til 50 pct efter Natteravnene er startet med at gå ture i nattelivet. Det kan vi naturligvis ikke tage hele æren for, men vi kan konstatere, at der i de byer, hvor der er Natteravne, er langt mere trygt at færdes for vores børn og unge
De over 3.500 frivillige Natteravne er fordelt på 150 aktive lokale foreninger over hele landet. På et år går Natteravnene samlet ca. 100.000 km på et år og uddeler ca. 1.000.000 bolsjer.